Wieprzowina w pasternaku

Składniki:

1 kg wieprzowiny
1 korzeń pasternaka
1-2 marchewki
1 cebula
3 ząbki czosnku
300 g małych pieczarek
1 łyżka stołowa pasty
pomidorowej
majeranek, tymianek,
bazylia pieprz i sól
olej

Przygotowanie:

Mięso kroimy w drobne kawałki i smażymy na gorącym oleju, aż do zarumienienia. Zmniejszamy temperaturę i dodajemy wodę, aby mięso zaczęło się dusić. Całe pieczarki przysmażamy na osobnej patelni. Marchew i pasternak kroimy na duże kawałki. Siekamy cebulę i czosnek na drobne kawałki i smażymy, dodając do nich na sam koniec łyżkę pasty pomidorowej.
Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do mięsa po około 1,5 godziny duszenia. Pieczemy wszystko w piekarniku w temperaturze 180°C przez następną godzinę.